Esiti on mesi kindlasti tervislikum kui valge suhkur. Mesinik Viive-Kai Rebase sõnutsi on valge suhkur töödeldud magusaine, millest on eemaldatud kõik peale sahharoosi, muu hulgas vitamiinid, mineraalid ja ensüümid. “Sellepärast annab suhkur niinimetatud tühje kaloreid, mitte meie organismile kasulikke aineid,” täpsustas mesinik. Mesi koosneb aga üle 400 komponendist: seal on mineraal- ja bioaktiivseid aineid, mikroelemente, vitamiine, aminohappeid, ensüüme ja valke.
Rebase andmetel imenduvad meest saadavad ained organismi aeglasemalt, tehes sellest pikema ja püsivama energiaallika, mis omakorda hoiab veresuhkru taseme ühtlase. Kiirete süsivesikute, nende hulgas valge suhkru tarbimine tõstab aga kiiresti veresuhkru taset ja langetab seda seejärel niisama kärmelt, see omakorda tekitab väsimust-energiapuudust, näksimis- ja magusaisu. “Ei suhkrut ega mett tohiks korraga liiga palju süüa, kuid omavahelises duellis jääb kindlasti peale mesi,” avaldas Rebane. “Kui oled haige, söö mett.”