Motosportlased kihutasid pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad sööstavad rajale.
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad sööstavad rajale. Foto: Rauno Kais

Pärnumaa motosportlased teenisid kestuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistlustel viis kuldset, kaks hõbedast ja kolm pronksikarva medalit.

“Positiivne on, et vaatamata kevadel ära jäänud kahele võistlusele suudeti hooaeg päästa ja oktoobris saime kihutada kolmel kestuskrossil,” rääkis Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius. “Kuigi lätlasi ja leedukaid siia ei tulnud ja Soomet esindas vaid meie klubi värvides võistlev Vesa Lindholm, osales kõigil etappidel tugevalt üle 100 eestlase. Rõõmu teeb, et Pärnumaal on kestuskross hakanud taas populaarsust koguma, sel aastal lisandusid Pärnu ja Paikuse motoklubidele Almaca ja Tihemetsa tiimi sõitjad.”

Motomaratonide hooaja finaaletapil Ida-Virumaal Illuka liivarajal selgus paremus tosinas masinaklassis.

Kaherattaliste tsiklite taltsutajate kahe tunni sõidus pani oma paremuse taas maksma Hardi Roosiorg klubist KTM Racing Estonia, edestades Jan Jakobsoni Sõmerpalu tiimist üle ringiga. Kolmanda koha saavutas Jõhvi motomees Tanel Rauk. Esikolmiku järel finišeerusid Redmoto värvides võistlev Priit Biene, pärnakas Marek Künnapas ja Mikk Lõhmus klubist HRC Eesti Racing.

E1-klassis kindlustas Künnapas etapivõiduga endale Eesti meistritiitli, hõbedale tuli Lõhmus ja pronksi pälvis Tarvi Remmelgas Kagu motoklubist. Enduurotsiklitel sõitnud meeste konkurentsis oli nii Illuka maratonil kui hooaja kokkuvõttes parim Biene, järgnesid Riho Keerme Jõhvist ja Ragnar Valdstein Karksist. E2-klassis teenis täiseduga Eesti meistrikulla Roosiorg, hõbe riputati Jakobsoni kaela ja pronksile tuli Rauk. Üle 40aastaste seenioride arvestuses oli Illukal kiireim ja võitis meistrikulla Reio Engman Haapsalust, madalamad pjedestaaliastmed kuulusid Paikuse klubi esindavatele Aivo Rabbile ja Vesa Lindholmile.

Valitsev Euroopa meister Kevin Saar võitis veenva ülekaaluga Eesti meistritiitli.
Valitsev Euroopa meister Kevin Saar võitis veenva ülekaaluga Eesti meistritiitli. Foto: Rauno Kais

Quadracer’ite eliitklassis võitis meistritiitli kõigil etappidel konkurente vähemalt ringiga edestanud valitsev Euroopa meister Kevin Saar Pärnu motoklubist. Hõbedavääriliselt kihutas kolme osavõistluse kokkuvõttes Janek Vernik Yamaha keskusest ja kolmandaks tuli Mihkel Salujõe. ATVde Eesti karika tõi Paikusele Toivo Kaarna ja hobiklassi quad’idel saavutas pärnakas Marek Soosaar kolmanda koha.

Üle 50aastaste vanuseklassis võitis kõigil kolmel motomaratoni etapil esikoha punktid napsanud Nikopensius järjekordse karika. Väärib märkimist, et energiline Paikuse motomees krooniti lõppenud hooajal samuti enduuros nii Balti kui Eesti karikavõitjaks.

Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius krooniti Eesti karikavõitjaks nii enduuros kui kestuskrossis.
Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius krooniti Eesti karikavõitjaks nii enduuros kui kestuskrossis. Foto: Rauno Kais

Hobisõitja B-klassis pälvis Eesti karika seni rohkem supermotos võistelnud Pärnu noormees Alex Vetkin Almaca klubist ja hõbedale tuli Pärnu motoklubi sportlane Mati Nuut. Pronksikarva medali teenisid pärnakas Mattias Graumann C-klassis ja Paikuse klubi piiga Agnes Võsanurm naiste konkurentsis.

Nädalavahetusel kihutas üle 2000 rootslase ja kaheksa soomlast Gotlandi saarel maailma suurimal, kolm tundi kestnud krossil. Sel aastal pidid meie meestest Gotlandi põrguks kutsutud maratonile minema Nikopensius, Jarmo Lehiste ja Rando Mäeots, kuid koroonaoht sundis neid plaane muutma.

“Õnneks saime ammu broneeritud laevapiletite ja majutuse eest raha tagasi,” märkis Nikopensius, kes viimase 22 aasta jooksul polnud ühtegi Gotlandi krossi vahele jätnud. “Kui kõik läheb kavakohaselt, saame sel aastal Eestis veel võistelda. Mõne päeva pärast selgub, kas entusiastidel õnnestub taastada kestuskrossi talvesari.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles