Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

„Armastuse öö“

Selles kaunis armastusluulekogumikus saavad kokku armastus ja öö. Eesti kirjandusest leiame sõna “armastus” poolteisesaja luulekogu ja lauliku pealkirjas, “öö” aga kaunistab 40 luulekogu kaant. Nüüd on ühte kogumikku valitud luuletused, mis räägivad armastusest öös. Raamatu on koostanud Vallo Kepp ja sellest leiame üle 100 tuntud ja vähem tuntud luuletuse.

Varrak.


Daniel H. Pink, “Liikumapanev jõud: Mis meid tegelikult motiveerib”

Raha on peetud kõikvõimsaks, kuid „Liikumapanev jõud“ juhatab meid käitumisteadlaste uue avastuseni. Mis on see jõud, mis paneb inimesi pingutama?

Järjest enam ilmneb tõestusmaterjali, et lühiajalised ergutusmeetodid ja saavutuse eest maksmine ei toimi ning sageli on isegi kahjulikud. Või nagu autor korduvalt rõhutab: liiga kaua on kestnud vastuolu teadusele teadaoleva ja äris tegelikult toimuva vahel. Daniel Pinki bestseller annab teaduslikel katsetel ja järeldustel põhinevaid seisukohti, kuidas motiveerida inimesi kõrgemaid eesmärke seadma ja neid saavutama.

Äripäev.


“Ptahhotepi elutarkus”

Egiptuse vana riigi aegse pealinna Memphise ülikule Ptahhotepile omistatud elutarkuste kogumik on Vana-Idamaa tarkuskirjanduse pärl. Ühtlasi on see maailmakirjanduse raudvarasse kuuluv teos, mida juba vanad egiptlased lugesid austusega kui iidset ja auväärset teksti. Teose on vanaegiptuse keelest tõlkinud Sergei Stadnikov, raamatu väärtust lugejale tõstavad tõlkija mahukad kommentaarid.

TLÜ.


Mart Helme, “Mitmekülgne konservatism”

Kui liberalismi kohati utopismini küündiv uuendusmeelsus ühiskonna tasakaalustatud toimimist halvama kipub, on aeg pöördeks teise suunda. Mis on konservatism poliitikas, argielus, politoloogias, filosoofias? Kas konservatiiv on tõesti tagurlane?

Käesolev kogumik püüab pakkuda lugejale panoraami sellest, mida konservatiivsuse all käsitleda võiks. Ja seda nii ajalises, ruumilises kui mõttelises plaanis, võttes vaatluse alla konservatiivsuse-konservatismi lätted, muutumised ja ilmingud eri eluvaldkondades, eri riikides, eri ajal.

Kunst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles