Jüri Lebedev: Meeskonna asemel postid ja loopijad

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Pärnu linnavolinik Jüri Lebedev kirjutab viimasel istungil toimunut kokku võttes, et üleskutset lähtuda põhimõttest “Tark ei torma”  võetakse solvanguna, millele järgnevad aluseta süüdistused.
Pärnu linnavolinik Jüri Lebedev kirjutab viimasel istungil toimunut kokku võttes, et üleskutset lähtuda põhimõttest “Tark ei torma”  võetakse solvanguna, millele järgnevad aluseta süüdistused. Foto: Erakogu

Relli ehk Aleksander Karelli sajatas Mihkel Tiksi “Korvpalliromaanis” kaaslasi, kui need ei suutnud toonases Kalevis ühtse meeskonnana toimetada: “Ühed seisavad keset platsi nagu kusepostid, teised loobivad nagu s*tta vastu seina.”

Võrdlus sobib suurepäraselt iseloomustama linnavolikogus toimuvat, ei tea vaid, kas postid on koalitsioon ja loopijad opositsioon, igatahes meeskonnamängu pole. Kuigi võiks ja isegi peaks, nagu on linnapea Romek Kosenkranius korduvalt toonitanud, sest linna arengus ei saa lähtuda ainult erakonna huvidest, vaid pärnakate vajadustest. Paraku tundub volikogus valitsevat postid-ja-loopijad-olukord.

Kohe ja nüüd tahtmine kaalub üles terve mõistuse, vajadus poliitpropagandaks aga pärnakate tõsiseltvõetavuse. Üleskutset lähtuda põhimõttest “Tark ei torma” võetakse solvanguna stiilis “valelt erakonnalt tulnud pöördumine”, millele järgnevad aluseta süüdistused, nagu opositsioon seisaks vastu kolmandale sillale, neljarealisele autoteele ja sinisele taevale Pärnu kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles