Noorsportlased pälvisid 2500eurose stipendiumi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Greta Jaanson pälvis noorteolümpial pronksi.
Greta Jaanson pälvis noorteolümpial pronksi. Foto: EOK

ERGO Insurance SE noorportlaste stipendiumi pälvisid pärnumaalastest sõudja Greta Jaanson ja purjetaja Taavi Valter Taveter.

Viiendat aastat noorsportlasi toetav ERGO jagas sel aastal stipendiumideks 25 000 eurot. Laekus 65 taotlust, mille seast toetus määrati üheksale individuaalala sportlasele ja ühele paarile.

2500 eurot pälvisid Jaansoni ja Taveteri kõrval Karl Erik Nazarov (kergejõustik), Regina Oja (laskesuusatamine), Lilian Turban (kergejõustik), Kregor Zirk (ujumine), Tormis Laine (mäesuusatamine), Henri Roos (murdmaasuusatamine), Eva-Lotta Kiibus (iluuisutamine) ning rannavollepaar Heleene Hollas ja Liisa Soomets.

Hindamiskomisjoni töös osalesid pika tippsportlase karjääriga spordiekspert Allar Levandi ja Eesti Olümpiakomitee (EOK) spordidirektor Martti Raju ning ERGO esindajad Marek Ratnik, Alo Alunurm ja Erko Makienko.

23aastane Pärnu jahtklubi sportlane Taavi Valter Taveter võitis augustis Prantsusmaal Canet-en-Roussillonis juunioride maailmameistrivõistlustelt hõbemedali ja septembris Poolas Gdynias juunioride EMilt pronksi.
23aastane Pärnu jahtklubi sportlane Taavi Valter Taveter võitis augustis Prantsusmaal Canet-en-Roussillonis juunioride maailmameistrivõistlustelt hõbemedali ja septembris Poolas Gdynias juunioride EMilt pronksi. Foto: Robert Deaves

“On tähelepanuväärne, et need noorsportlased on teinud tegusid juba täiskasvanute konkurentsis, kuid tippu jõudmiseks vajavad nad veel tuge, tunnustamist ja tähelepanu. ERGO noorsportlase stipendium aitab kaasa sellele, et meie andekamate noorte üleminek täiskasvanute sporti kulgeks võimalikult sujuvalt,” ütles EOK president Urmas Sõõrumaa.

ERGO noorsportlaste stipendium on mõeldud pühendunud noorte sporditee jätkamise toetuseks ning treening- ja võistluskulude või spordivahendite soetamise katteks.

Mullu pälvisid pärnumaalaste seast stipendiumi Janek Õiglane ja Joosep Karlson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles