Noor kokk sai jala Michelini tärniga tipprestoranide ukse vahele

Kati Saagim
Copy
Kokk Carlo Antonio Fogelberg töötab restoranis Raimond.
Kokk Carlo Antonio Fogelberg töötab restoranis Raimond. Foto: Mailiis Ollino

Carlo Antonio Fogelberg on Pärnumaa kutsehariduskeskuse vilistlane, kes hoolimata noorest east töötanud mitmes Euroopa tipprestoranis.

Kohtusin 19aastase noormehega tema praeguses töökohas: Hedoni spaa restoranis Raimond, et rääkida, kuidas möödus tema praktika välismaistes Michelini tärniga söögikohtades. Kuigi tal pidi olema vaba päev, tuli ta siiski mulle vastu kokarüüs. Fogelberg tunnistas, et veedabki iga vaba hetke köögis toimetades. “Tulen siia nagu oma pere juurde, kuigi töövälisel ajal siin tegutsemise eest mulle palka ei maksta,” tõdes köögirüütel muiates.

Ent kuidas sai noormehest, kes esiti ei osanud endale võileibagi teha, kirglik kokandushuviline?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles