Kunstide kool taasavab mudilaste loovusringi

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu kunstide majas avatakse taas lastestuudio, kus saab nii laulda, liikuda kui meisterdada.
Pärnu kunstide majas avatakse taas lastestuudio, kus saab nii laulda, liikuda kui meisterdada. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sajandi algul ettevalmistusstuudio nime all alustanud Pärnu kunstide kooli laste loovuskool on mõne aasta puhanud. Ringi eesmärk on luua mudilastele koht, kus arendada loovust nii, et vanem ei peaks last mitmesse tundi panema, kui pisipõnn huvitub mitmest tegevusalast.

Ringi juhendaja Tiina Tõnismäe sõnutsi saavad põnnid igas tunnis nii laulda, liikuda kui meisterdada. “Väikesed lapsed on veel üsna kannatamatud, et pikalt ühele tegevusele keskenduda, seepärast tulebki neile pakkuda vaheldust,” nendib Tõnismäe. Juhendaja on olnud stuudioga seotud selle algusajast saati ja tunnistab, et just see on aidanud tal õpetajaks kasvada.

Lastestuudios külastatakse teisigi koolimaja ringe ja stuudioid. Külaskäikudega saavad liituda vanemadki. “Võimalik, et just nende käigus avastab laps või lapsevanem just selle huvitegevuse, millega laps hiljem tegelema tahab hakata,” avaldab Tõnismäe.

Pärnu kunstide kooli direktori Kristel Kallau ütlust mööda on huvikooli üks eesmärke pakkuda huvitegevust kõigile vanuserühmadele ja sellepärast mudilaste loovstuudio taasavataksegi.

Kunstide kooli direktor Kristel Kallau.
Kunstide kooli direktor Kristel Kallau. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles