Vaasas avati Pärnu õpilaste kunstinäitus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasas avati Pärnu õpilaste kunstinäitus.
Vaasas avati Pärnu õpilaste kunstinäitus. Foto: Mart Kuuskmann

Soomes Vaasa Vöyrinkaupungi koolis avati Pärnu õpilaste kunstinäitus, mis liigub sealt edasi Variska kooli ja jääb Vaasa järgmise aasta kevadeni.

Vöyrinkaupungi koolis on vaatamiseks välja pandud valik Pärnu koolide 5.-12. klasside õpilaste töödest, mis on valminud aastatel 2008-2011 Pärnu kunstikooli korraldatud konkursil.

Kunstinäituse viisid sõpruslinna 17.-19. jaanuarini Vaasas viibinud Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna noorsoonõunik Reine Tapp, kunstikooli direktor Kristel Kallau ja ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann.

Kohtumisel Vaasa kolleegidega oli kõne all käesoleva aasta märtsis ühisgümnaasiumi eestvedamisel toimuv teadmistevõistlus Pärnu ja Vaasa koolinoortele. „Viktoriin keskendub Pärnu ja Vaasa sõprussuhetele, samuti on teemade hulgas Eesti ja Soome kultuur ning maateadus,“ tutvustas Reine Tapp ja lisas, et viktoriin korraldatakse Skype’i kaudu. Esimest korda toimus niisugune ettevõtmine 2006. aastal.

Vaasas lepiti kokku tegevussuunad järgmisteks aastateks nii üldhariduse kui huvihariduse valdkonnas. Kõne all olid ühised koostööprojektid kunsti, muusika ja tantsu valdkonnas, sealhulgas õpetajate vahetus, õpilastööde näitused ja teadmistevõistlused.

Vaasa on Pärnu kõige vanem sõpruslinn, kellega meil on aktiivsed koostöösuhted 1956. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles