Põllumajandusloendusel saab andmeid edastada ületuleva pühapäevani

Pärnu Postimees
Copy
Statistikaamet kogub andmeid majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta.
Statistikaamet kogub andmeid majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta. Foto: Urmas Luik

Põllumajandusloendusel on osalenud üle 10 800 majapidamise. Pärnumaalt on oma andmed edastanud üle 95 protsendi elamistest.

Kogutud andmed on olulised, et määrata põllumajandustoetusi. 

Loendusel on praeguseks osalenud 93,4 protsenti nimekirja kuuluvatest majapidamistest. Kõige suurem on vastajate protsent on Järva-, Pärnu- ja Tartumaal.

Põllumajandusloenduse projektijuht, statistikaameti juhtivanalüütik Eve Valdvee tänab kõiki, kes on juba küsimustele vastanud ja oma panuse andnud. “Oleme tulemusega rahul, aga loodame vastajate arvu 100 protsendini viia. Kutsume teavituskirja saanud majapidamisi meiega ise ühendust võtma, sest kõigi majapidamistega ei ole me veel kontakti saanud,” lisas Valdvee.

Aasta põllumees Kaja Piirfeldt kutsus kõiki üles oma teavet esitama, sest põhjalik andmeanalüüs aitab põllumajandustoetustel õigesse kohta jõuda.

Loendusel osalemine on riikliku statistika seaduse järgi kohustuslik kõikidele nimekirja kuuluvatele majapidamistele. Teavet kogutakse majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta. Osa andmeid, sealhulgas tööjõu, muu tulutoova tegevuse, loomakasvatushoonete ja sõnnikumajanduse kohta, küsitakse ainult  valimisse sattunud majapidamistelt.

Loendus kestab 15. novembrini ja teavet oodatakse veel 760 majapidamiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles