Vibustaadioni nimel rühmatakse Vargamäe Andrese moodi

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Vana ja uus: ajalooline vibustaadion ja rajatav väljak asuvad naaberkinnistutel.
Vana ja uus: ajalooline vibustaadion ja rajatav väljak asuvad naaberkinnistutel. Foto: Urmas Luik

Kunagine Tammiste vibustaadion Pärnu servas ja selle kõrvale olude sunnil rajatav uus spordiväljak on nagu Vargamäe, kus külg külje kõrval asub kaks niivõrd erinevat maad.

Vana kuiva liivast platsi ei pidanud üle poole sajandi vältel iseäranis palju hooldamagi, et ideaalsed vibuspordi harrastamise tingimused säiliksid: valge vaip on sulanud ka kõige lumerohkemate talvede järel kiiresti ja rohigi ei lokka seal ülearu.

Mõnekümne meetri kaugusel metsatuka taga on maa aga märg ja savine ja selle kuivendamiseks tuleb veel hullumoodi vaeva näha. Praeguseks on sel maal Vargamäe Andrese moodi tööd juba rühmatud. “Tööd on väga kõvasti olnud,” kinnitas suvepealinna Meelise vibuklubi eestvedaja ning treener Leili Kukk.

Puude langetamisega oli lihtne: raieõiguse ostnud ettevõte võttis need oma masinatega maha ja tõmbas välja kännudki. Need tarisid vibutreener, tema lähikondsed, trennilapsed ja nende vanemad mullast turvavalli täiteks. Nagu Kukk tõdes, oli platsi äärde sadakonna meetri pikkuse ja kolme meetri kõrguse valli ehitamisega tükk tegemist.

Pea kaks kuud kulus Kuke sõnutsi ainuüksi selleks, et saada väljak tasaseks. Pinnas oli äärmiselt ebaühtlane. “Kui nii palju ressurssi pole, et uut mulda peale vedada, siis siludki siit ja sealt,” nentis vibutreener. “See silumine enne murukülvamist oli suurim töö.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles