Fjordide maal treeniv Eesti suusakoondislane: On näha, miks Norra suusatamine nii heal tasemel on

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alvar Johannes Alev annab uue klubi värvides Norras suuskadele valu.
Alvar Johannes Alev annab uue klubi värvides Norras suuskadele valu. Foto: Erakogu

Samal ajal kui Maarjamaa meedias kütab kirgi Aivar Rehemaa ja Mati Alaveri võimalik koostöö Eesti suusatajate Soome laagri suhtes, treenib üks kahest koondislasest – Alvar Johannes Alev juba pikemat aega Norras, rääkides fjordide maast vaid ülivõrdes.

Tori vallast Jõesuu külast ­pärit 27aastane suusamees liitus juulist Oslo suusaklubiga Heming ja sealse profitiimiga OBOS. Otsust suusatamise tippriiki kolida pole ta karvavõrdki kahetsenud ja plaanib seal veeta kaks järgmist hooaega ehk olümpiani.

“Peking on eesmärk ja selle nimel töö käib!” kinnitas Alev, kes veel pole suusakarjääri tippu jõudnud. “Selleks ongi vaja järgmised kaks aastat Norras kvaliteetselt treenida ja võistleda.”

Alvar, olete nüüd neli kuud Norras olnud. Mis mulje sealne elu on jätnud?

Väga hea! Kui räägime treeningutest, siis on selge erinevus sees: siin on, mida õppida. Treeningutingimused on paremad kui kunagi varem. On näha, miks Norra suusatamine ikkagi nii heal tasemel on. Siin on hästi palju gruppe ja selles, kus mina olen, on sportlased professionaalsed ja treenivad teadlikult.

Kui ma Eestis mõtlesin, et treenin suhteliselt palju ja väga palju rohkem ei saaks, siis siin tehakse väga tugevalt tööd, aga treeningud on teaduslikult üles ehitatud. Teatakse, mida tehakse. Pole lahmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles