Kalmistu autoväravat hakatakse huligaanide pärast lukku keerama (4)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Argipäevadel saab hommikupoolikuti ­Uulus kal­mistuvahilt taot­leda loa surnuaeda sissesõiduks.
Argipäevadel saab hommikupoolikuti ­Uulus kal­mistuvahilt taot­leda loa surnuaeda sissesõiduks. Foto: Urmas Luik

Motohuligaanide, vandaalide, omavolitsejate ja varaste eest pärastlõunast hommikuni ja nädalavahetusteks lukku keeratud Uulu surnuaia lai autovärav sai seda olla vaevalt nädalapäevad, kui tõusis nurin.

Kaebused on nüüdseks jõudnud linnavalitsuse haldusteenistuse ja Pärnu Postimeheni. Samal ajal kinnitas linnale kuuluvaid kalmistuid haldava Pärnu Haldusteenuste juhataja Riho Lääts, et iga päev avaldavad kümned inimesed Uulu surnuaia väravas kalmistuvahile tänu, et autodega sinna enam luba küsimata sisse sõita ei saa, sest värav on lukus. Peale selle on värava kohale juba ammu paigaldatud sissesõitu keelav märk lisatahvliga, kus kirjas, et edasi tohib autoga sõita ainult kalmistu omaniku ehk Pärnu linnavalitsuse loal.

Uulu kalmistuvaht Triinu Müür ei kõnelnud tänuavaldajaist, kuid väitis, et kalmistuteed olid surnuaia avatud värava tõttu muutunud mootorsõidukitega kihutamise paigaks. Samuti oli juttu, et kalmupiirete valamiseks toodud betoon kallati keset kalmistuteed ja see, mis piirdevalust üle jäi, poetati siia-sinna laiali. Ja nõnda korduvalt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles