Enn Kuslap: Laste kojutulek ise on juba sündmus

Silvia Paluoja
Copy
Enn ­Kuslap on südames oma perega rahul.
Enn ­Kuslap on südames oma perega rahul. Foto: Urmas Luik

Pärnu südalinnast veerandsaja kilomeetri kaugusel Sauga jõe kaldal ütleb nelja lapse isa, ettevõtja ja ­ligemale 12 000 elanikuga Tori valla volikogu esimees Enn Kuslap, et kala püüda pole tal aega. Aeg kulub perele. Aastaid on läinud, et oma kätega ehitada koduks üle 100 aasta vanune maja. Sooja hingedekuu alguseski õitsevad aias roosid nagu kinnitades kliimamuutuste mõju.

Tartumaalt pärit majaperemees, loomaarstiks koolitatud Enn Kuslap on tegudeinimesele omaselt vähese jutuga. Pärnumaa kroonis teda kui OÜ Karjamõisa juhatajat tänavu kõrgeima tunnustuse – vapimärgiga. Korraks mõtles ta, kas nüüd on siis töö tehtud, ja vastas ise: ei, tuleb ­edasi tegutseda.

Karjamõisaid on Pärnumaal vähemalt kaks. Uulus on Karjamõisa talufarm ja Suigus Karjamõisa lihatööstus. Kuidas väljastpoolt inimene neil vahet teeb?

Alustasime tegevust Uulus ja Karja­mõisa nimi jäi ettevõttele külge sellepärast, et see paiknes Karjamõisa kinnistul, mille omanik seda rentis ja pärast maa ostmist pani oma tootmistalule selle järgi nime. Aga ühenimelisus eksitab. Mulle helistatakse ja ­küsitakse mune või siis aastasi ­munevaid kanu ning tallu helistatakse loomade ja liha pärast. Juhtunud on sedagi, et teenuse tellija sõidab loomadega Uulu välja ja seal selgub, et tal on vaja Are lähedale Suiku tulla. Võe­takse kaardi järgi Karjamõisa ­talu ega mõeldagi pikemalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles