SUUR PILDIGALERII ⟩ Jõulumäe metsajooks meelitas isadepäeval värskesse õhku liikuma üle poole tuhande spordisõbra

Copy

Jõulumäe metsajooks, kus ühtlasi selgusid maakonna krossijooksumeistrid, ja tervisekäimine meelitasid spordi-Mekasse isadepäevadel osalema 347 spordisõpra. Koos taustajõudude ja poolehoidjatega kerkis arv tublisti üle poole tuhande. Meeste seas tegi vägeva jooksu Karl Mäe ja naiste hulgaski jäi esikohakarikas Pärnumaale, kui lõpusirgel pani oma paremuse maksma Birgit Pihelgas.

Südapäeval ehk tund enne üheksakilomeetrise jooksu ja 5,6 kilomeetri kõnni starti oli tervisekeskuse parkla juba autodest umbes. Staadionimaja seinal näitas termomeeter novembri kohta kõrget ehk pea kümmet plusskraadi ja taevas siras päike. Nõnda said 133 jooksjat rajale minna valdavalt lühikeses riietuses. Nende järel 58 käijatki. Noored olid oma etteaste selleks ajaks juba ära teinud ja lastejooksudes osales 156 sportlasehakatist.

Rada polnud kergemate killast: tempot langetavaid tõuse oli kolm-neli ja viimasel kilomeetril, kus oli üks pikk langus, tuli vaadata, et kihutades ninali ei käiks. Tõusumeetreid mõõtis minu spordikell 120 ehk täpselt sama palju kui langusmeetreid. Igas vanuses spordihundid finišeerusid valdavalt naerulsui ja – nagu pärast kuumal saunalaval analüüsiti – oli tore päev! Jooksuhooaja lõpu ja Jõulumäe tervisespordikeskuse 44. tegutsemisaasta tähistamisel selgus paremus koguni 20 vanuseklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles