Pärnu linn ja päästeamet aitasid tuleohutuks muuta seitse kodu

Pärnu Postimees
Copy
Ühisprojektiga “Kodud tuleohutuks” sai Pärnus tuleohutuks seitse kodu. Foto on illustreeriv.
Ühisprojektiga “Kodud tuleohutuks” sai Pärnus tuleohutuks seitse kodu. Foto on illustreeriv. Foto: Sigrit Murdla

Päästeameti ja kohalike omavalitsuste tänavuse üle-eestilise ühisprojektiga “Kodud tuleohutuks” sai Pärnu linnas tuleohutuks seitse kodu.

Projektis osalevad majapidamised, mille elektri- ja küttesüsteem vajaksid väljavahetamist või remonti, valisid Pärnu linnavalitsuse sotsiaaltöötajad koos piirkonna päästjatega.

Pärnu linnavalitsus märkis pressiteate vahendusel, et valikusõelale jõudis paarteist tuleohtlikku kodu. Lõpliku valiku tegemisel hinnati iga abisaajat eraldi, lähtudes muu hulgas sellest, kas konkreetses majapidamises elab alaealisi, riskirühma inimesi või näiteks üksik eakas, kes ise ei suuda oma kodu elektri- ega küttesüsteemi remontida. Tuge said eeskätt rahalistes raskustes elanikud, kel omal pole kuidagi võimalik kütte- või elektriseadmeid korrastada.

Projektis osalenud Pärnu kodudesse ehitati vajaduse järgi uued ahjud, pliidid, soojamüürid ja korstnad või siis remonditi olemasolevat küttesüsteemi nõnda, et need vastaksid kõikidele tuleohutusnõuetele.

Tarvilikud tööd tellis ja korraldas Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistus.

Päästeamet eraldas Pärnu kodudele projekti põhivoorus 20 000 eurot ja veel 3724 eurot kolmelapselisele perele uue pliidi ja soojamüüri ehitamiseks.

Linna omaosaluseks kujunes 18 265 eurot.

Kui inimene kahtleb oma kodu tuleohutuses ja soovib nõustamist, tuleks sellest teada anda päästeala infonumbril 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles