23aastase koroonahaige päevik: väsimus, kerge palavik, minestus (11)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Kuigi Kertu tundis end esimestel haiguspäevadel väsinult, püsis kehatemperatuur 37 kraadi ümber. Kõrge palavik ja järsk tervise halvenemine tulid aga õige pea.
Kuigi Kertu tundis end esimestel haiguspäevadel väsinult, püsis kehatemperatuur 37 kraadi ümber. Kõrge palavik ja järsk tervise halvenemine tulid aga õige pea. Foto: shutterstock.com

Sportlike eluviisidega ja tavaliselt terve 23aastane pärnulanna Kertu (nimi muudetud, K. H.) jäi kurja viiruse küüsi esimese laine ajal ega ole tänini täielikult taastunud. Ta pidas haiguse ajal päevikut ja nõustus kogetut jagama, et hoiatada: koroonaviirus ei murra ainult vanureid ega krooniliselt haigeid, vaid ohustab noori ja muidu terveidki.

Esimesed haigussümptomid ilmnesid Kertul 11. märtsil. Ta oli tööl, tundis väsimust, tekkis väike palavik. Toona oli esimesest Eestis kinnitatud koroonajuhtumist möödas 14 päeva.

Kahel järgmisel päeval oli noorel naisel tunne, et ei jaksa midagi teha. Kolmandal päeval tekkis köha. Kehatemperatuur jäi 37 kraadi ligi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles