Hillar Talvik: Aeg on hakata langetama bussipileti hinda

Hillar Talvik
, Pärnu linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Hillar Talvik leiab, et bussipiletite hinna langetamine on eriti vajalik koroonaviirusest tingitud majanduslanguse ajal.
Hillar Talvik leiab, et bussipiletite hinna langetamine on eriti vajalik koroonaviirusest tingitud majanduslanguse ajal. Foto: Urmas Luik

Kaks aastat tagasi läksid Pärnumaa omavalitsused esimesena Eestis üle ühtsele bussipiletite süsteemile. Enam pole vahet, kas sõitja elab linnas või maakonnas, samad piletid ja sõidusoodustused kehtivad väikeste eranditega kõigile Pärnumaa elanikele. Töölkäijatel on kõige kasulikum osta kümme eurot maksev kuukaart, millega 30 päeva jooksul võib sõita piiramatult nii maa- kui linnaliinidel.

Samal ajal hakkasid mujal Eestis elavad inimesed peagi kurtma, et Pärnu linnabussides on turistile pilet palju kallim kui ülejäänud linnades. Külalised, keda me tegelikult väga ootame, olid hämmastunud ja pettunud, nähes, et nad ei ole Pärnus teretulnud. Olgu nad siis spaaturistid, suveks lapselapsi hoidma tulnud vanaemad või vanavanematele külla tulnud lapselapsed mujalt maakondadest – liiga kallite piletite ostmist püütakse vältida.

Võrreldes 2018. aastaga müüvad bussijuhid üle poole vähem pileteid: 30 päeva pileteid 52 protsenti ja 30 päeva sooduspileteid 72 protsenti algsest kogusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles