Pildid Aastanäitus tutvustab Pärnu kirjut kunstikogukonda

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Aastanäituse avanud Pärnu linnagalerii juhatajast Alar Raudojast jäävad vasakule Robi Sermati teosed, mis on pintsliga võõbatud metallile.
Aastanäituse avanud Pärnu linnagalerii juhatajast Alar Raudojast jäävad vasakule Robi Sermati teosed, mis on pintsliga võõbatud metallile. Foto: Urmas Luik

Pärnu kunstnike kogukond on niisama kirju ja värviline nagu äsja Pärnu linnagaleriis raekojas avatud sügisene aastanäitus, kuhu sai välja pandud üle 70 teose 36 autorilt.

Nende seas leidub nii põlis- kui suvepärnakaid ja neidki, keda siin toimuv kaugemalt vaadates puudutab. Mõne käekiri on aastatega nii välja kujunenud, et selle tunneb juba kaugelt ära. Mõni katsetab ja otsib pidevalt midagi uut, et ka ise avastatust vaimustuda.

Tänavusel Pärnu kunsti ­aastanäitusel osalevad Mutt, Marko Toomast, Aili Mets, Ene Kees, Tiina Ojaste, Ly Saat, Tiina Erala, Maarja Paju- salu, Eve Kruuse, Olga Belash-Karasjova, Reet Heinla, Van der Blut, Mati Luhtjärv, Marju Lorentson, Pusa, Svetlana Mar­kina, Aljen, Ervin Raud, Heli Tambur, Selma Juurikas, Ljudmila Swarczewskaja, Liivi ­Pihlasalu, Maarja Ploom, Tiina Lõhmus, Ülle Raidma, Tiina Saidla, Malle Heinonen, Ljudmilla Ljulko, Tiiu Leis, Aleksei Jastrebov, Andrus Joonas, Aiki Järviste, Ly Kaalma, Alar ­Raudoja, Jan Leo Grau ja Robi Sermat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles