Allan Vainikk: Raba ujula hea algus

, ujumisklubi Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Vainikk.
Allan Vainikk. Foto: PP

Avamisjärgne nädal on Pärnu Raba ujulale olnud tihe, eraisikud on soetanud hulgaliselt nii üksikpääsmeid kui 10 x abonemente, mitu ettevõtet ja klubi on sõlminud ujula kasutuslepingu. Maakonnast on paljud koolid saanud taas asuda täitma riiklikus õppekavas ette nähtud ujumise algõppe kohustust.

Raba ujula teenuseid on kasutanud nii mõnigi linnavõimu esindaja, see annab julgust teha pikemaidki plaane. Kui parafraseerida tuntud ütlust, siis häid inimesi mahub palju ühte ujulasse ja nii soovime külastatavust tõsta. Ujumisklubina huvitab meid loomulikult järelkasv, mistõttu oleme otsustanud hakata iga kuu korraldama perepäevi. See annab lastele võimaluse varakult veega tutvuda ja perega veedetud aeg on ju kvaliteetaeg.

Algse kava kohaselt jäävad perepäevad kuu teise poolde, seega ootame kõiki huvitatuid esimesele üritusele 28. jaanuaril, teemaks “Veealune maailm”. Et perepäev oleks põnevam, on meile lubanud appi tulla Pärnu lahe merepääste seltsi instruktorid, kes räägivad ja näitavad, kuidas on kõige parem veemõnusid ohutult nautida.

Tublimad asjasthuvitatud saavad sukeldumisvarustust proovida ja lasta kõike veealuse kaameraga jäädvustada. Samuti võistleme eri aladel basseinis, kus parimaid ootavad auhinnad. Veebruarikuise perepäeva teema on samuti juba teada: “Jää ja vesi”.

Peale linnarahva proovime ujumist propageerida maakonnas ja oleme teinud koolidele ettepanekuid korraldada oma spordipäev ujulas. Järgmisel nädalal tuleb Tõstamaa kool mitme klassiga. Teisedki koolid saavad meiega ühendust võtta ja spordipäeva suhtes kokku leppida. Näeme isegi võimalust organiseerida maakonna koolide meistrivõistlusi, mille finaal võiks jääda kevadesse, et kõik jõuaksid korralikult harjutada. Iga juhul oleks selline mõõduvõtt ilus punkt siseujumise hooajale.

Pärnu on meid igati toetanud ja toetab edaspidigi, kuid me ootaks tuge Pärnu ettevõteteltki. Ujumisklubi lapsed osalevad tublilt üleriigilistel noortesarja etappidel ja järgmisest hooajast esindavad nad klubi Eesti juunioride meistrivõistlustel. See annab toetajatele võimaluse end laiemalt reklaamida. Kahjuks sporti rahata ei tee ja Pärnu ettevõtjate toetus on väga oodatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles