Galerii ⟩ Sügisulul lõõritasid väikesed laululapsed

Copy

Pärnu linna ja maakonna solistide konkurss Sügisulg on kulgenud tänavu hoopis teistmoodi: finalistid selgusid videosalvestisi kuulates. Ent õige tunde ja esinemisrõõmu saab kätte vahetust laval olemisest. Sestap astusidki täna Endla teatri suures saalis üles Sügisulu nooremad laululapsed.

Sügisulu peakorraldaja Helen Erastus märkis, et uudsetes oludes tuli neil alustuseks luua platvorm, kuhu noortel lauljatel ja nende juhendajatel oleks võimalik demosid saata. Selleks tegid pärnakad koostööd Kuressaare üleriigilise solistikonkursi Solistica korraldajatega. Videote ettevalmistaminegi tekitas palju küsimusi, sest juhendajad ei olnud sellega varem kokku puutunud.

Muudatused tekitavad alati kõhklusi ja kõik juhendajad ei pruugi nendega kaasa minna. Kui viimastel aastatel on Sügisulul osalenud üle 200 noore, siis sel aastal oli neid 182. Erastuse hinnangul on seegi väga suur arv. Finalistid valitud, on lõppkontsertideks valmistumine, suhtlus bändi ja žüriiliikmetega, auhindade muretsemine käinud juba tavapärases rütmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles