Purjelaudurid kihutasid pöörasel kiirusel Eesti meistrimedalitele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristel Kaubi sõitis purjelaual pea 72 kilomeetrit tunnis ja saavutas Eesti meistrivõistlustel hõbemedali.
Kristel Kaubi sõitis purjelaual pea 72 kilomeetrit tunnis ja saavutas Eesti meistrivõistlustel hõbemedali. Foto: Erakogu

Ehkki tuulised ilmad veel kestavad, tõmbasid purjelaua kiirussõitjad oktoobri lõpuga ametlikule hooajale joone alla.

Eesti meistrivõistluste medalid jagati välja kahe etapi tulemusena: esimene kestis kogu hooaja ja teine oli ühe päeva kiirussõit. Saavutatud kiirus avaldas muljet: pärnakad Toomas Kasenurm ja Kristel Kaubi sõitsid välja Eesti vete kõige kiiremad tulemused purjelaual, vastavalt 82,65 ja 71,92 kilomeetrit tunnis.

Meistrivõistluste arvestuses saavutas kahe eelneva aasta tšempion Kaubi hõbeda, loovutades kulla viimase tuulise ilmaga nädal enne võistlushooaja lõppu Annika Valknale. Seejuures oli kõigil kolmel medalinaisel võrdne arv punkte.

Head sõitu näitas ka suvepealinlane Elena Lass, kes naiste arvestuses tuli viiendaks, ja Kasenurm, kes jäi napilt medalita, oli kokkuvõttes neljas. Harrastajate hulgas saavutas pärnakas Margo Vesselov hõbemedali.

“Purjelauduritele oli 2020. aasta hooaeg soodne: tuuliseid ilmu jagus ja hooaeg kestis sisuliselt terve aasta, kuna möödunud talvel meri ei jäätunud,” lausus Eesti purjelaualiidu kiirussõidu alajuht Jüri Kaldoja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles