Tänavafotograaf jagab võluvaid vaikseid hetki

Pärnu Postimees
Copy
Eestis elav Ukraina päritolu dokumentaal- ja tänavafotograaf Andrii Mur jagab Pärnu keskraamatukogus avatud näitusel kaameraga tabatud vaikseid võluvaid hetki, et lülitada tähelepanu infotulvast ehedale kogemusele.
Eestis elav Ukraina päritolu dokumentaal- ja tänavafotograaf Andrii Mur jagab Pärnu keskraamatukogus avatud näitusel kaameraga tabatud vaikseid võluvaid hetki, et lülitada tähelepanu infotulvast ehedale kogemusele. Foto: Aiki Järviste

Pärnu keskraamatukogu trepigaleriis oma fotonäituse “Peatatud ...” avanud Andrii Murile meeldib lavastamise asemel tabada toimuvat. Sündinud Ukrainas ja elades Tallinnas on ta korraga nii Eesti kui Ukraina ­tänavafotograafia kogukonna liige, ühtlasi mitme rahvusvahelise dokumentaal- ja tänavafotograafia konkursi laureaat.

Enda sõnutsi on Muri eesmärk lülitada tähelepanu infotulvast ehedale kogemusele, asjadele, nagu need on, või siis hetkes elamise tundele.

Nagu näituse nimigi ütleb, ei leia vaataja erinevalt paljudest tänavafotodest siin tegevust. “Ma otsustasin teil lasta jälgida neid vaikseid võluvaid hetki ja mõtiskleda aja voolu üle meie tänapäeva elus,” selgitab Mur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles