Pärnumaa noored trompetistid jõudsid esikolmikusse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Esimene ja teine vanusegrupp koos žüriiga Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammersaalis konkursil “Trompetitalendid Tallinn 2020”.
Esimene ja teine vanusegrupp koos žüriiga Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammersaalis konkursil “Trompetitalendid Tallinn 2020”. Foto: Erakogu

Pärnumaa noored trompetistid musitseerisid Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) kammersaalis konkursil “Trompetitalendid Tallinn 2020” võistu eakaaslastega kogu riigist ja jõudsid esikolmikusse.

Pärnu-Jaagupi muusikakooli trompetiõpilane Joosep Kruusmann saavutas esimeses vanuserühmas teise ja sama kooli õpilane Ally-Emely Lensment kolmandas vanuserühmas kolmanda koha. Nende klaverisaatja on Annely Ojasaar ja õpetaja on Kaido Kivi.

Pärnu muusikakooli õpetaja Arvi Sommeri kunagised õpilased, praegu EMTAs ja Heino Elleri nimelises muusikakoolis õppivad Villem Endel Tiits (õpetaja Aavo Ots) ja Karl Kivi (õpetaja Priit Sonn) pälvis samal konkursil viiendas vanuserühmas vastavalt esimese ja kolmanda koha. Teises vanuserühmas sai teise koha Pärnu-Jaagupi muusikakooli kunagine õpilane Mathias Kruusmann, kes alates sellest aastast õpib Pärnu-Jaagupi põhikooli kõrvalt Tallinna muusikakoolis.

Ally-Emely Lensment mängimas tänavusel Halinga puhkpillifestivalil.
Ally-Emely Lensment mängimas tänavusel Halinga puhkpillifestivalil. Foto: Erakogu

Seoses COVID-19 haiguse leviku ja kehtestatud reisipiirangutega toimus muidu rahvusvaheline konkurss seekord ainult Eestis elavatele noortrompetistidele. Noored muusikud mängisid oma palad žüriile ette EMTA kammersaalis, konkurss toimus Aavo Otsa muusikastuudio eestvõttel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles