Kohus saatis suure narkolaadungiga tabatud mehe vangi

Pärnu Postimees
Copy
28aastaselt mehelt äravõetud metamfetamiinist ja amfetamiinist piisanuks narkootilise joobe tekitamiseks 650 inimesele.
28aastaselt mehelt äravõetud metamfetamiinist ja amfetamiinist piisanuks narkootilise joobe tekitamiseks 650 inimesele. Foto: Lääne prefektuur

Pärnu maakohus karistas kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega 28aastast meest, kes ebaseaduslikult käitles üle 650 inimesele narkootilise joobe tekitavas koguses metamfetamiini ja amfetamiini.

Pärnu politseijaoskonna juhtivuurija Lennart Pulga sõnutsi viis  varem samasuguste kuritegude eest karistatud 28aastase mehe tabamiseni politseinike mitu kuud kestnud, järjepidev töö: tõendite kogumine, materjali läbivaatamine ja uurimine.

„Meest aitas tabada tähelepanelikelt Pärnu elanikelt saabunud info selle kohta, et ta võib kaubitseda uimastitega. Suur tänu, et panustate meie kõigi turvalisusse!” lausus Pulk.

Politseinikud pidasid mehe kinni 24. juulil, kui ta oli jõudnud Pärnu suure koguse narkootilise ainega, mille ta uurijate kogutud tõenditele tuginedes kavatses edasi müüa.

„Uurimise käigus selgitasime, et mehe valduses oli selle aasta mais ja juulis mitmel korral suures koguses amfetamiini ja metamfetamiini. Kokku käis tema käest neljal päeval läbi nii palju uimasteid, millest piisanuks narkojoobe tekitamiseks üle 650 inimesele,” rääkis Pulk.

Eestis on tänavu registreeritud 686 narkootilise ja psühhotroopse aine käitlemise kuritegu, neist 80 Lääne prefektuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles