Andres Riivits - mees, kes võttis enda õlule kirikutorni raskuse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Andres Riivits alustas kooliteed toonases Pärnu 2. keskkoolis, nüüdses Vanalinna põhikooli majas, mis asub Eliisabeti kiriku vahetus naabruses.
Andres Riivits alustas kooliteed toonases Pärnu 2. keskkoolis, nüüdses Vanalinna põhikooli majas, mis asub Eliisabeti kiriku vahetus naabruses. Foto: Mailiis Ollino

Viimased viis aastat on politseitöölt pensionile läinud Andres Riivits sidunud ennast Pärnu Eliisabeti kiriku remondiga ja ­mida aasta edasi, seda rohkem. Algul paistis, et kui kiriku katusekonstruktsioon uute puitosadega kindlustada ja vett läbi lasknud kohad paigata, võib kirikumüü­ride vahel kergemalt hingata, aga võta näpust.

Tegelikkuses tuli tänavu suvel silmitsi seista olukorraga, kus ­kirikutorn oli ümberkukkumise äärel ja katusekarniis samuti varisemisohtlik, ehkki seda mõni aasta tagasi siluti.

See kõik lükkab edasi kiriku fassaadi uue krohvikihiga kat­mise ja värvimise. Hoone püsib tellinguis.

Samal ajal on Riivits mees, kes pühendanud oma elu politseitööle, oskamata arvata, et pen­sionipõlves saab temast kirikuga tihedalt seotud inimene, kelle õlule jääb linna vanima kiriku üle aastakümnete ulatusliku remondi korralduslik külg.

Ise arvab Riivits, et see on Jumala­ tahtmine, millele pole ­eriti tark vastu seista. Aamen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles