Romantilisel rannateel käib raievastane võitlus kahel rindel (9)

Lauri Mutso
Copy
RMK teeb romantilise rannatee ääres suuremalt jaolt aegjärkset ja osalt valikraiet, kuid kohalikud on asunud raie vastu võitlema.
RMK teeb romantilise rannatee ääres suuremalt jaolt aegjärkset ja osalt valikraiet, kuid kohalikud on asunud raie vastu võitlema. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kohalikud elanikud nõuavad Häädemeeste vallas romantilise rannatee ehk Treimani ja Ikla vahelise vana maantee ääres metsaraie peatamist. Riigimetsa majandamise keskus (RMK) aeglustas esmaspäeval raiet, et teha kohalikele kompromissettepanek. Elanike ja RMK esindajad kohtuvad homme.

Häädemeeste elanikud korraldasid eelmisel pühapäeval rahvakoosoleku, arutamaks Treimani ja Ikla vana maantee äärset raiet. 

Koosoleku korraldajad kutsusid kohale RMK esindajadki. Nagu RMK Pärnumaa metskonna ülem Heiki Ärm mainis, möödus  arutelu üsna häälekalt ja RMK nõustus tegema raie suhtes järeleandmisi. Homme saavad kokku kohalike ja RMK esindajad ja riiklik metsahaldaja on lubanud kohtumisel teha kompromissettepanekud. Samal ajal saatsid kaks kohalikku elanikku Kadri Kallaste ja Kersti Uibo meediaväljaannetele kirja, milles nad nõuavad raie peatamist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles