Mitmenda ringi lemmikud elavad nagu kuninga kassid

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Ruudi üks lemmiktegevusi on peegli ees “sõbraga” suhelda.
Ruudi üks lemmiktegevusi on peegli ees “sõbraga” suhelda. Foto: Mailiis Ollino

“Tšau, mis teed seal?” hüüab Lääne-Aafrika hallpapagoi Ruudi peremehele, kui on üksi elutuppa jäänud.

“Hambaid pesen!” kostab mees vannitoast.

“Päriselt?!” küsib Ruudi sellise häälega, nagu see üllataks teda.

Niisuguseid kilde paneb punakate sabasulgedega hall lind nagu kiuste muidugi siis, kui külalisi tunnistamas pole.

250grammine Ruudi, kes mullu suvel toodi Pärnu Terveksi loomakliinikust Karmeni hoole alla “sanatooriumi”, jääbki sinna. “Meil enne olid poe- ja kliinikupool eraldi, aga siis ehitati kõik kokku. Asukohamuutus, tunduvalt rohkem sebimist, võõraid inimesi ja loomi, teine lind ka kõrval – kõik see kokku tekitas Ruudis stressi,” tõdes kliiniku juhataja, Ruudi eelmine omanik Tarvi Markson, kes ei saanud Ruudit tagasi koju viia, kuna seal ootas ees mõni aasta hiljem võetud suure egoga kakaduu.

Varem Lõuna-Eestis linnukasvataja juures ja kliinikus avaras puuris elanud Ruudil läks küll aega, et harjuda uudse keskkonna ja toas vabalt askeldamisega, aga nüüd nõuab ta kummardades pai, ronib sülle, turnib puuris ja selle otsas, häälitseb ja poetab aeg-ajalt tabavaid fraase.

Loomakliinikus õppis Ruudi koeri korrale kutsuvatelt omanikelt käsklusi “Siia!”, “Istu!”. Telefonile vastavatest töötajatest jäi aga külge “Jaa, halloo!”. Teretamisest rääkimata. Praeguses kodus on papagoi õppinud jäljendama mobiilihelinat, sõnumi ja fonoluku helisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles