Noored džässmuusikud ootavad Pärnus esinemist pikisilmi

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Marianne Leibur trio.
Marianne Leibur trio. Foto: Sohvi Viik

Pärnu Jõulujazzi hooaja juhatavad sisse Marianne Leibur, Joel Remmel ja Janno Trump. End varakult maarjamaalaste südamesse laulnud muusikute trio esitab kuurortlinnas kodumaiseid laule, jõulusalme ja omaloomingut. Siin ülesastumist ootavad noored džässmuusikud suure elevusega, sest ehedaid-toredaid Pärnuga seotud mälestusi on jagada kõigil, mis sest, et Pärnust pärit pole neist ükski.

“Kui olin väike, siis käisime perega koos igal suvel Pärnus. Isa Arvo andis seal viiulikursusi ja õnnestus endalgi temalt paar suvist meistriklassi saada,” meenutab Leibur.

Lauljatarile on suvekuudel harjutamine alati raske olnud, eriti ilusate ilmade ajal. Küll tuleb just Pärnus alati suur esinemis- ja harjutamistuhin peale. “Eks Pärnu muusikaline õhkkond soosi seda,” avaldas viiuldaja. 

Keset sellist öist linnamelu mõnusalt sumiseval linnaplatsil tekkis täielik Brasiilia vibe.

Janno Trump

Bassist ja helilooja Trump hindab linna(rahva) soojust. “Pärnu kui suvepealinn on mulle meelde jäänud eelkõige suviste ja väga meeleolukate esinemistega,” selgitab muusik. Eredaim mälestus on bassistil ladinapärast muusikat viljeleva bändiga Late’s 5, kellega ühes suvepealinnas tänavamuusiku ametit prooviti ja Rüütli tänaval linnaasukatele esineti. “Keset sellist öist linnamelu mõnusalt sumiseval linnaplatsil tekkis täielik Brasiilia vibe (meeleolu, J. R.), justkui oleks tunnikeseks Rio de Janeirosse sattunud.”

Ülesastumisi on noormehel olnud Endla teatri kohvikus ja kontserdimajaski. “Ootan nüüd talvist Jõulujazzi, et kogeda Pärnu külalislahkust uues kuues,” avaldab Trump. 

Pärnus on publikut, kes hindab just vaiksemat ja intiimsemat atmosfääri.

Joel Remmel

Kolmiku pianist Remmel tõdeb, et suvepealinna Jazzklubi publik on alati väga innukalt kaasa elanud ning tänu kohviku väikesele ja hubasele ruumile on kontserdid pea eranditult meeleolukad ja kohati suisa kirglikud. “Pärnus on publikut, kes hindab just vaiksemat ja intiimsemat atmosfääri, mis on samuti väga tore,” lisab klaverimängija, kes loodab pärnakate seltsis taas mõnusa õhtupooliku veeta. Ta tunneb heameelt, et praegu, kui esinemiskava pärgviiruse tõttu hõreneb, saab ta toredas väikelinnas lavale astuda.

Marianne Leiburi trio esineb Endla teatri Küünis ehk black box’is 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles