Vastuolu seadusega laheneb: Pärnu koolides kaob õpilaspileti duplikaadi tasu

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Pärnu-Jaagupi põhikoolis õpilaspileti kaotaja peab küll duplikaadi eest maksma, kuid raha ei küsi selle eest kool, vaid e-keskkond Minukool.
Pärnu-Jaagupi põhikoolis õpilaspileti kaotaja peab küll duplikaadi eest maksma, kuid raha ei küsi selle eest kool, vaid e-keskkond Minukool. Foto: Urmas Luik

Veebruaris kirjutas Pärnu Postimees, et õpilaspileti duplikaadi väljaandmise eest tasu küsida ei tohiks, kuid kõikides Pärnu ja ühes Põhja-Pärnumaa koolidest seda siiski tehakse. Kui toona ütlesid omavalitsuste kõneisikud, et asja arutatakse, siis üheksa kuud hiljem jätkub sama olukord. Tõsi, Pärnus tuleb lähiajal muutus.

 

Õiguskantsler Ülle Madise teatel rikuvad koolid õpilaspileti korduva väljaandmise eest tasu küsides põhikooli- ja gümnaasiumiseadust, mille kohaselt on õpilasel õigus saada see pilet tasuta.

Õpilaspileti esmane ülesanne on tõendada õpilane olemist ja seda eelkõige väljaspool kooli, näiteks ühissõidukis sõidusoodustuste saamiseks. Seda lubab lisavõimalustega õpilaspilet. “Seda asjaolu ei muuda õpilaspileti nimetus (näiteks e-õpilaspilet) ega materjal, millest pilet on tehtud. Oluline on, et kool väljastab õpilasele õpilaspileti, millele on kantud vajalikud andmed,” märkis Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles