Hawaii Ironmaniks valmistuv harrastaja Timmo Jeret seab kõrgeid sihte

Märt Pilme
, reporter
Copy
“Lõpp oli täpselt samasugune agoonia nagu kaks aastat tagasi esimesel triatlonil,” lausus Jeret pärast Tallinna võistlust.
“Lõpp oli täpselt samasugune agoonia nagu kaks aastat tagasi esimesel triatlonil,” lausus Jeret pärast Tallinna võistlust. Foto: Elise Saarna

Timmo Jeret ärkas esmaspäeva hommikul kell viis, et teha enne tööpäeva kolmetunnine trenn. Seda oma elu tähtsaima võistluse nimel, sest alla aasta pärast toimub triatlonimaailma mainekaim mõõduvõtt Hawaii Ironman, kus tuleb olla tippvormis. Pilet taskus, seab 27aastane pärnakas kõrgeid sihte.

Kahel korral on kõva võhmamees juba täispika triatloni läbinud ehk ühe jutiga ujunud 3,8, pedaalinud 180 ja jooksnud 42,2 kilomeetrit. Aga teha seda kaugel maal maailma paremiku keskel ja veel ekstreemsetes tingimustes on teine tera. Nii tundis Jeret, et aitab põlve otsas tegutsemisest, ja palus appi mehe, kes sellesama kannatuste raja Vaikse ookeani saarestikus kuuel korral läbi teinud.

Nõnda harjutab pärnakas juba kuu aega Marko Alberti kui 21 aastat tipptasemel triatloni teinud ja Eestit kahel olümpial esindanud raudmehe juhendamisel. Hawaii võistlusel, kus osaleb igal aastal üle 2000 sportlase, jäi Alberti parimaks kohaks 13. Nii suurt saavutust tema õpilane veel mõistagi ei sihi, kuid tunnistab, et koht esisajas poleks utoopiline.

Jeret peab ennast pelgalt harrastajaks, ent tema treeningutunnid ja suhtumine sporti räägivad teist lugu. Leppisime sportlasega kokku, et siin intervjuus teietamist ei tule.

Timmo, oled nüüd kuu aega Alberti näpunäidete järgi tegutsenud. Mis on muutunud?

Peamine on see, et nüüd on kogu treeninguplaan loogilisem ja läbimõeldum. Kui varem sain ise valida, siis tegin rohkem neid asju, mis mulle endale meeldisid. Nüüd tuleb teha kõike, seejuures sedagi, mida varem pole teinud. Näiteks jõusaalis polnud varem käinud, käisin bodypump’is. Nüüd tõmbas Marko sellele vee peale ja ütles, et selliseks tiluliluks meil aega pole. (Naerab.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles