Heli Tooman: Unistus Rüütli tänavast kui heaolutänavast

Heli Tooman
, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismimajanduse dotsent
Copy
Heli Tooman küsib, kuidas saaks Rüütli tänav pakkuda silma- ja tegutsemisrõõmu, põnevust ja häid emotsioone nii linnaelanikele kui ka külalistele?
Heli Tooman küsib, kuidas saaks Rüütli tänav pakkuda silma- ja tegutsemisrõõmu, põnevust ja häid emotsioone nii linnaelanikele kui ka külalistele? Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mind ärgitas kirjutama 19. novembril Pärnu Postimehes ilmunud Eino-Jüri Laarmanni arvamuslugu kunstisadamast. Loo lõpuosas viib Laarmann jutu Pärnu ajaloolise peatänava Rüütli tänava nukrale olukorrale ja käib välja mõtte kaaluda kunstisadama või -pargi ja ajaloolise peatänava ühendamist.

Mulle see mõte väga meeldib, põlise pärnulasena elan minagi südamest kaasa Rüütli tänavale ja selle tulevikuväljavaadete paranemisele. Jätaks kõrvale Rüütli tänava majade ilmselt vägagi keerukad omandi-, üüri- ja muud suhted ja tavapärase ettekäände, et raha ei ole. Lihtsalt unistaks ühiselt, milline võiks Rüütli tänav olla tulevikus, ja ehk polegi nii võimatu, et lähitulevikus, mitte aastakümnete pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles