PÜTK muudab bussijuhtide rumalasse olukorda jäämise tõttu linna saabuvate ühissõidukite puhul töökorraldust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu ühistranspordikeskus muudab 12. detsembrist Pärnu keskuslinna saabuvate busside puhul töökorraldust.
Pärnu ühistranspordikeskus muudab 12. detsembrist Pärnu keskuslinna saabuvate busside puhul töökorraldust. Foto: Urmas Luik

Pärnu ühistranspordikeskus (PÜTK) muudab 12. detsembrist Pärnu keskuslinna saabuvate busside puhul töökorraldust nii, et linna saabudes sõitjad vaid väljuvad peatustes.

PÜTKi vanemlogistiku Avo Rahu sõnutsi tehakse liinimuudatus seetõttu, et linna saabuvate busside juhid on pahatihti segadusse sattunud, sest kui väljujaid ei ole, pole selge, kas peatuses ootavad inimesed soovivad peale tulla.

“Üldiselt ootavad peatustes seisjad linnaliinibusse ega lähe maakonnabusside peale, aga kui peatuses on inimesi, peaks buss seal ju peatuma. Bussijuhid tunnevad ennast siis rumalalt ja reisijadki vaatavad imelikult, miks tehakse peatus. Kui väljujaid pole olnud, on osa bussijuhte peatusest mööda sõitnud. Seda on märganud maanteeameti ühistranspordi järelevalvetalituse kontrollijad ja oleme selle tõttu ettekirjutusi saanud. Teeme liinimuudatuse selleks, et arusaamatusi vältida,” selgitas Rahu, kelle jutu järgi pole bussile tulek siiski välistatud, aga seda vaid juhul, kui ühissõiduk on peatunud, et sõitjad saaks väljuda.

Bussijuhtide ettepanekul korrigeerib PÜTK sõiduaegu 50ndate ja 60ndate numbriga bussidel, mis sõidavad Lihula ja Tõstamaa poole. Muudatuse kohaselt tõstetakse linna lähistel busside sõidukiirust ja graafikus ei muutu peatuste läbimise ajad.

“Nagu sõiduplaanidelt nähtub, on paari-kolmeminutised peatuste läbimise aegade muudatused vaid Audru piirkonna ja Pärnu bussijaama vahelisel kiire liiklusega teelõigul,” selgitas Rahu. “Bussijuhid on kurtnud, et nad jäävad seal teistele liiklejatele jalgu.”

PÜTK soovitab sõitjatel liinimuudatuse esimestel päevadel olla tähelepanelik, et mitte bussist maha jääda.

Muudatused puudutavad maakonabusse 51 (Pärnu–Koonga–Mihkli–Lihula), 55 (Pärnu–Paadremaa–Lihula), 55-1 (Pärnu–Paadremaa–Virtsu), 61 (Pärnu–Audru kool–Põldeotsa–Vigri–Audru kirik–Meremetsa–Pärnu), 62-1 (Pärnu–Audru kool–Tõstamaa–Varbla–Lihula), 62-2 (Pärnu–Audru kool–Tõstamaa–Varbla–Pivarootsi–Virtsu), 62-3 (Pärnu–Audru kool–Liu–Kavaru) ja 64 (Pärnu–Tõhela–Kiraste–Tõstamaa).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles