Kliimaspetsialist: Innovaatiliste keskkonnaprojektide vahel jagatakse 100 miljonit eurot

, Keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna peaspetsialist
Copy
Life-programmi eesmärk on toe­tada üleminekut puhtale, ringluspõhisele, energiatõhusale, vähese koguse kasvuhooneheitgaaside ja kliimamuutustele vastupidavale majandusele.
Life-programmi eesmärk on toe­tada üleminekut puhtale, ringluspõhisele, energiatõhusale, vähese koguse kasvuhooneheitgaaside ja kliimamuutustele vastupidavale majandusele. Foto: Lilli Tölp

Paljud Eesti ettevõtted ja omavalitsused on juba tabanud, milliseid väljavaateid annab Euroopa roheline kokkulepe. Kliimaeesmärgid on Euroopa Liidu järgmisel rahastusperioodil tähelepanu keskmes ja rohelisemaks saada soovivatel omavalitsustel ja firmadel on võimalik Euroopa fondidest raha taotleda.

Kliimapoliitika tõstab aina jõulisemalt pead. Kui veel mõni aasta tagasi tundusid kliimateemad kui midagi kauget ja hõlmamatut, siis praegu on pilt natuke teine. Enamik maailma ­riike jõudnud ühise arusaamani, et kliimamuutusi tuleb ohjata. Pariisi leppega pandi paika suunad, kuidas hoida temperatuuri tõus alla kahe kraadi (Celsiuse järgi).

Peame hakkama muutma oma elukeskkonda kliimakindlaks. Kliimamuutuste mõju on tunda juba praegu ja isegi kui suudame alandada kasvuhoonegaaside hulka vastavalt rahvusvaheliselt kokkulepitule, ootavad meid muutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles