Kunstimuuseum esitas linnale miljonitesse küündiva kahjunõude (4)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Mark Soosaare ja uue kunsti muuseumi eestvedamisel kavandatav Läänemere kunstisadam jäi Pärnu linnavolikogu otsuse järel ilma asutule mõeldud kinnistute kasutusõigusest. Selle peale esitas uue kunsti muuseum linnavalitsusele hiiglasliku kahjunõude.
Mark Soosaare ja uue kunsti muuseumi eestvedamisel kavandatav Läänemere kunstisadam jäi Pärnu linnavolikogu otsuse järel ilma asutule mõeldud kinnistute kasutusõigusest. Selle peale esitas uue kunsti muuseum linnavalitsusele hiiglasliku kahjunõude. Foto: Mailiis Ollino

SA Uue Kunsti Muu­seumi (UKM) ja Pärnu linnavalitsuse suusad paistavad olevat lõplikult risti läinud. Kui hiljuti tühistas volikogu aastaid tagasi muuseumile antud kinnistu kasutusõiguse, siis nüüd nõuab UKM omakorda selle otsuse tühistamist, samuti esitas asutus ligemale kaheksa miljoni eurose kahjunõude.

Eelmise kuu 12. päeval keelati linnavalitsusel volikogu otsusega Läänemere kunstisadama projekteerimiseks ja ehitamiseks lisakohustusi võtta ja tagatisi anda. Samuti tunnistati kehtetuks otsus, millega UKMi kasutusse anti Pärnu kesklinna kinnistud, ja kästi linnal alustada menetlust, tühistamaks kunstisadama ehitusluba.

 

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles, et linnavalitsusele tuli kohtuasi teatava üllatusena. Ta märkis, et vaid veidi enne seda, kui linn kohtuasjast teada sai, soovis UKMi esindaja arutada hoonestusõiguse seadmise tingimusi sama kinnistu suhtes. “See telefonikõne oli hommiku poole. Õhtul saime lugeda, et asi on kohtusse antud ja nõue esitatud,” rääkis meer.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles