Vaatlus ⟩ Poemüüja: 50 protsendi piirang meid ei mõjuta, peaasi, et kauplusi kinni ei panda

Copy

Tänasest koroonaviiruse leviku lisapiiranguna kehtiv kaupluste poole täitumuse reegel ei mõjuta Pärnu poodide argipäeva palju, sest nii suurt hulka ostlejaid korraga müügisaali naljalt ei kogune.

Täna ennelõunal sagis Kaubamajaka kaubanduskeskuse poodide ees rahvast, ent seda ohtu, et mõni ostukoht jätab uue piirangu tõttu mõne huvilise ukse taha ootama, ei tekkinud. Silma hakkas seegi, et enamik poodlejaid oli katnud nina ja suu kas maski või salliga. Maskita ostlejaid võis täheldada ühe käe sõrmedel.

Kaubamajaka suurimal poel Rimi hüpermarketil silma peal hoidev turvafirma Grifs vahetusevanem Urmas Siinne arvas, et külastajate arvult on tänane nagu iga teinegi laupäev.

Seda, et poodi satuks korraga 200 inimest, nagu seisab kaupluse sissekäigu kõrval teadetetahvlil, Siinne ei uskunud.

“Praegu ei paista kuskilt, et nii palju inimesi korraga poodi tuleks. Inimeste käimised hajuvad päeva peale ära, veidi rohkem rahvast on nädala sees lõuna paiku ja pärast tööaja lõppu,” ütles ta.

Siinne polnud täna kaupluselt veel juhiseid saanud, kuidas poodi tulijate üle arvet pidada. “Ilmselt pannakse välja vastav arv kärusid ja korve nagu kevadel. Ka siis juhtus väga harva, et need said otsa ja inimesed pidid järjekorda ootama jääma,” seletas vahetusevanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles