Ravijuht: Pärnu haigla ei tõmba veel plaanilist ravi kokku

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haiglas on neli intensiivravivoodit, kuhu saab paigutada juhitavat hingamist vajavaid patsiente.
Pärnu haiglas on neli intensiivravivoodit, kuhu saab paigutada juhitavat hingamist vajavaid patsiente. Foto: Ene Veiksaar

Terviseameti korraldus viia Pärnu haigla pärgviiruse tõttu valmisolekutasemele A3 tähendab COVID-19-haigetele ülehomsest 40 statsionaarse voodikoha ja kolme intensiivravikoha tagamist. Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula kinnitas, et nad on selleks valmis ja plaan on olemas, aga kuni nii palju koroonapatsiente pole, voodikohti tühjana ei hoita.

Ajast, mil haigla peab suurendama COVIDi-haigete voodikohtade hulka, väheneb plaaniline ravi enamikus osakondades. Vahula selgitust mööda kohandatakse haiguse leviku tõusuga nakkushaigetele haigla seitsmes korrus, kus praegu B-korpuse tiivas asub 20 kohaga nakkusosakond ja C-korpuses 30 voodiga I siseosakond.

“50 kohast 40 jääks COVIDi-haigetele ja kümme muude nakkustega ravil olijatele,” täpsustas ravijuht. “Seni kuni vajadust pole, me I siseosakonda tühjaks ei tee. Kevadine kogemus näitas, et pandeemia levib aeglaselt, nädalatega – meil on aega reageerida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles