Lihula spordisõpru oodatakse talvisele jooksupäevale

Pärnu Postimees
Copy
Esimese jooksu stardipauk antakse Lihula haridustempli ees kell 12.
Esimese jooksu stardipauk antakse Lihula haridustempli ees kell 12. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval kogunevad Lääneranna valla koolide noored jooksusõbrad esimesele talvisele maanteejooksupäevale, mida korraldab Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

“Keerulisel aastal on sportimisel olnud väga palju reegleid ja palju võistlusi on üldse ära jäänud. Lihula trennilapsed ootavad aga juba ammu valmima pidanud Lihula gümnaasiumi spordihoonet,” rääkis Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi esindaja ja ürituse peakohtunik Jaanus Getreu. Kuna sisetingimustes treenida ja võistelda ei saa, korraldataksegi lastele jooksuvõistlus õues.

Mõõduvõtu start antakse Lihula gümnaasiumi eest ja lipatakse kuues vanuseklassis alates seitsmest eluaastast. Lihula tänavatele on oodata jooksma täiskasvanudki. “Kindlasti on stardijoonel paljud lapsevanemad,” usub korraldaja.

Talvine jooksuvõistlus koosneb kahest distantsist. Lapsed saavad valida ühe- ja kahekilomeetrise raja vahel.

14–15aastased ja vanemad jooksevad kahekilomeetrise ringi. “Just paras distants, mille iga trenniga tegelev noorsportlane peaks suutma lustiga läbida,” selgitas Getreu.

Peale pingutust ootavad osalejaid kuum tee ja saiakesed ning jõuluvana toob kõikidele osavõtjatele medali ja vanusegruppide esikolmikule meened.

Esimese jooksu stardipauk kõlab Lihula gümnaasiumi ees keskpäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles