Katse ⟩ Kuidas eri helkurid toimivad ja mida kasutada nende alternatiivina?

Copy
Helkuri alternatiivina saab kasutada telefoni ekraanivalgust või taskulampi, kuid sel puhul tuleb üht-teist meeles pidada.
Helkuri alternatiivina saab kasutada telefoni ekraanivalgust või taskulampi, kuid sel puhul tuleb üht-teist meeles pidada. Foto: Mailiis Ollino

Üldjuhul täidavad kõik poest ostetud, aga ka omavalmistatud helkurid eesmärki: peegeldavad autotulede valgust tagasi ja teevad nii helkurikandja nähtavaks. Ent millal eelistada nööri küljes rippuvat abivahendit või hoopis helkurriba? Mida aga kasutada alternatiivina?

Pärnu Postimees tegi pimedal argiõhtul ühes Häädemeeste piirkonnapolitseiniku Andris Avamere ja kahe noormehega katse, selgitamaks välja, kuidas väikesed elupäästjad töötavad ja millal ühte teisele eelistada.

Esimese katse ajal läksid noorukid Cristo ja Robin 300 meetri kaugusele, kust autojuht peaks neid nägema kaugtuledega. Robin kandis helkurvesti, Cristol ei olnud aga midagi, mis helgiks. Peale selle kandis Cristo tumedaid riideid. Suunasime autotuled poiste poole ja selgus, et ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles