Endlas esietendub lastelavastus: Härra Huu on nagu Harry Potteri Soome variant

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Endla vastne lastelavastus kõneleb ühest Soome lastekirjanduse populaarsemast tegelasest. Pildil Meelis Rämmeld (härra Huu) ja Liis Karpov.
Endla vastne lastelavastus kõneleb ühest Soome lastekirjanduse populaarsemast tegelasest. Pildil Meelis Rämmeld (härra Huu) ja Liis Karpov. Foto: Siim Vahur/Endla Teater

Kui päev enne intervjuud Pärnu keskraamatu­kogu lasteosakonna riiulite vahel Soome kirjaniku teost otsides abi küsisin, lausus raamatukogutädi salapärase pilguga: “Härra Huu käis meie juures ka!”.

Päev hiljem naeratab Endla näitleja Meelis Rämmeld mulle niisama salapäraselt vastu. “Olin võlgu, raamatud olid tagasi viimata, aga ma teadlikult ei viinud,” selgitab ta. “Vaatasin, et oli 20 senti viivist kogunenud. Nojah, ja siis ma ei hakanudki viima. Mõtlesin, et koguneb natuke rohkem. Nad saavad ju uusi raamatuid osta. Lõpuks oli mingi kaks eurot või nii.”

“See peab ikka päris kaua ­olema,” pakub kõrvalt lavastaja Ingomar Vihmar.

“Päris kaua jah, ma hoidsin. Kuus senti vist on päev. Mitte et ma metseen olen, aga ometi midagi, kahe euro eest sa tegelikult ju juba saad midagi, kui keegi veel on äkki võlgu,” märgib näitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles