Helkivad eeskujud – ka lemmik peab pimedas silma paistma

Copy
Koeraomanikud näitasid, kui oluline on, et lemmikudki oleksid nähtavad.
Koeraomanikud näitasid, kui oluline on, et lemmikudki oleksid nähtavad. Foto: Mailiis Ollino

Rohelised-punased leed-kaelarihmad, helkurvööd ja -vestid – Raeküla terviserajal liputab saba käputäis koeri, kelle omanikud on hoolitsenud selle eest, et nende lemmikud hämaras hästi silma paistaks. Pärnu linnavolikogu kehtestatud eeskirja järgi peab pimedal ajal olema koeral helkur, et tagada neljajalgsegi ohutus.

Igal sügisel alustame juttu sellest, kuidas väike elupäästja – helkur – inimesi kaitseb ja kui oluline on seda kanda, ehime linnas helkuripuud, ametnikud käivad koolilastele loenguid pidamas. Ent vähem räägitakse sellest, et lemmikloomgi peab õhtutundidel silma paistma.

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni sõnutsi kuulub lemmiku eest hoolitsemise juurde seegi, et koer saaks piisavalt liikuda, aga teha seda turvaliselt. “Pimedal ajal koeraga kodunt välja minnes tuleb inimesel seega mõelda mõlema ohutusele – nii sellele, et inimene ise oleks autodele juba kaugelt näha, kui sellele, et hästi märgatav oleks ka tema neljajalgne sõber,” selgitas Villmann.

Küll näeb linnapildis helkurites koeri iga aastaga aina enam. “Ei saaks öelda, et praegu on enamikul koertel helkurid kenasti olemas, kuid pilt läheb aina paremaks,” tõdes Villmann. “Väga tore, et inimesed mõtlevad oma lemmikute ohutuse peale ja teevad nende jalutuskäigud turvalisemaks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles