Turismiettevõtjad sobitavad jõulukuul üritusi keeruliste oludega

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kuueaastane Eesti raskeveohobune Veenus on rahul, et saab Pärnu linnas Korstna talus jõuluvanale külla tulnud Mai kooli lastele vankrisõitu teha.
Kuueaastane Eesti raskeveohobune Veenus on rahul, et saab Pärnu linnas Korstna talus jõuluvanale külla tulnud Mai kooli lastele vankrisõitu teha. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnas Kõpu külas Korstna ­talus elab jõuluvana Ärni oma memmega, kellele lapsed rõõmuga külla sõidavad, kuid külalisi pole varase­maga võrreldaval hulgal ja toimetused hajuvad nii, et üks grupp teisega ei kohtu. Talumajas saab piparkooke küpsetada, midagi oma kätega meisterdada, pannkooke süüa, õues aga hobuvankris sõita, poni seljas ratsutada, loomi sööta, püstkojas teed juua.

“Ootasime jõulukuud, mil Maria ja Korstna talus on alati aktiivne tegevus ja tuleb palju külalisi. Tänavu on teisiti, aga õnneks käib lasteaia- ja koolilapsi,” nentis kohalik päkapikk Enn.

Pärnu Tralli lasteaia õpetaja Maarja Akkermann rääkis, et emadele-isadele meeldis mõte korraldada mudilastele väljasõit Korstna tallu. “Jõulupidu me koos vanematega ju sel aastal ­teha ei saa, nii et siin ongi kaks ühes. Tegevusala on kompaktne ja lastele on juba bussisõit elamus, et sedasi koos tulla,” tõdes Akkermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles