Kommentaar: Valitsus võiks pakkuda jõulupuhkust

Lauri Läänemets
, riigikogu liige, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Luitemännik Häädemeeste kandis.
Luitemännik Häädemeeste kandis. Foto: Mailiis Ollino

Viiruse levikust tingituna ­muutub olukord Eestis lähema paari nädala jooksul tuntavalt halvemaks. Peale piirangute seadmise on valitsusel võimalus pakkuda inimestele kriisiolu­korras leevendust ja tõmmata pidurit viiruse levikule.

Suurem osa inimesi käib jõulupühade nädalal tööl osaliselt või ei käi üldse. Kui paneksime juurde lisanädala kas jõulude ja aastavahetuse või siis pühade-eelsesse aega, vähendaksime väiksemate kuludega töökolletes viiruse levikut tunduvalt. Mõnel teisel ajal ei suudaks ühiskond maksta kinni kahenädalast kojujäämist.

Võimalus pikemalt lähedastega koos olla parandaks üksildusest ja isolatsioonist tulenevaid psüühilisi probleeme, mis järjest rohkemaid peresid puudutavad. Psüühilise nõustamise ja toetuse vajadus on viiruse tõttu hüppeliselt kasvanud ning sellest tulenevad kulud tööandjatele ja ühiskonnale on sellises kriisis erakordselt suured. Jõuluaega jääb ka talvevaheaeg koolides ja kõrgkoolides, mis koos pikema tööpuhkusega vähendaks suuremat osa ühiskondlikke kontakte.

Valitsus võiks rahaliselt toetada lisapuhkuse andmist, kuna tegemist on meetmega, mis aitab vältida ühiskonna lukkuminekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles