Marika Valter: Päriselu muinasjutt suurest ja väikesest Peetrist Pärnu linna näitel

, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Nii nagu “Suure ja väikse Peetri” muinaslooski lubas suur väiksemaga arvestada, lubas ka Pärnu linn oma osavaldadega solidaarne olla, kirjutab Pärnu linnavolikogu liige Marika Valter. 
Nii nagu “Suure ja väikse Peetri” muinaslooski lubas suur väiksemaga arvestada, lubas ka Pärnu linn oma osavaldadega solidaarne olla, kirjutab Pärnu linnavolikogu liige Marika Valter. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aeg lendab. Alles see oli, kui kolm tugevat ja hästi toimivat valda, Audru ja Paikuse ühinesid ning Tõstamaa sundliideti haldusreformi korras Pärnu linnaga.

Ühinemisel lepiti kokku, et kõik neli osalist on võrdsed ja suurim vend Pärnu arvestab edaspidi oma väikevendadest osavaldadega. Nii nagu “Suure ja väikse Peetri” muinasloos lubas suur Peeter väiksemaga arvestada, lubas ka Pärnu linn oma osavaldadega solidaarne olla. Mida aeg edasi, seda selgemaks sai suure Peetri tegelik loomus … Viimase kuu jooksul on Pärnu linnavolikogu komisjonides olnud arutlusel Pärnu linna soov Pärnumaa omavalitsuste liidust (POL) välja astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles