Gustav Ernesaksa fond tunnustas Aet Maatee tööd

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Aet Maatee 2019. aastal laulupeol "Minu arm". Alates tänavu detsembrist juhib ta Pärnu muuseumi tööd.
Aet Maatee 2019. aastal laulupeol "Minu arm". Alates tänavu detsembrist juhib ta Pärnu muuseumi tööd. Foto: Mihkel Maripuu

Koorimuusika kõrgeima tunnustuse, Gustav Ernesaksa fondi peastipendiumi pälvis tänavu laulu- ja tantsupidude pikaaegne korraldaja Aet Maatee suure panuse eest laulupeoliikumise arendamisel.

Maestro mälestuse jäädvustamiseks moodustatud fondi nõukogu kuulutas tunnustuse välja Ernesaksa 112. sünniaastapäeval.

Maatee üles seadnud kooriühingu muusikanõukogu esimees Heli Jürgenson põhjendas, et Maatee südamega tehtud töö Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse juhina on andnud laulupidudele uue kvaliteedi. “Ta on 17 aasta jooksul olnud tõeline Ernesaksa pärandi edasikandja – oli ju ka Ernesaks üldjuhitöö kõrvalt tihedalt laulupidude korraldusega seotud,” rõhutas Jürgenson.

Maatee on kultuurikorraldajana töötanud juba 1984. aastast, algul Pärnu maa- ja linnavalitsuses ning seejärel kultuuriministeeriumi kunstide osakonnas. Ta on aastaid osalenud regionaalse kultuuripoliitika nõukojas, kultuuriministeeriumi rahvakultuuri seaduse ettevalmistamise töögrupis ja kuulunud aastaid Eesti kooriühingu juhatusse.

Kolmandat korda korda antakse Eesti meestelaulu seltsi algatusel peapreemiaga kaasa Ekke Väli loodud skulptuur “Gustav”, mis on Tallinna lauluväljakul asuva Gustav Ernesaksa kuju jäljend.

Stipendiumi rahastavad Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA ja Eesti rahvuskultuuri fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles