Peeter Krimm: Püsimetsandus kui võluvits või jalgatulistamine? (5)

Peeter Krimm
, Leningradi metsatehnilise akadeemia lõpetanu, metsaomanik
Copy
Rääkides püsimetsast kui võluvitsast, jätab Tartu Ülikooli säästva metsanduse teadur Raul Rosenvald mainimata selle puudused, kirjutab metsaomanik, Leningradi metsatehnilise akadeemia lõpetanud Peeter Krimm.
Rääkides püsimetsast kui võluvitsast, jätab Tartu Ülikooli säästva metsanduse teadur Raul Rosenvald mainimata selle puudused, kirjutab metsaomanik, Leningradi metsatehnilise akadeemia lõpetanud Peeter Krimm. Foto: Sander Ilvest

Tänapäevane inimühiskond seisab püsti ühel sambal – energial. Taastuvatest vormidest on kõige triviaalsem ja kättesaadavam puit.

(vt ka “Raul Rosenvald: Vähem raiudes tehtaks keskkonnale head”, PP 8.12.)

Loogiline peaks olema, et mida rohkem kasutame puitu, seda vähem fossiilkütust ja vastupidi. Külmas toas vaevalt keegi nõustub istuma ja kui puuküte puudub, kütame gaasi või elektriga, mis ikkagi valdavalt fossiilse päritoluga. Kui ehituseks puitu napib, kasutame plasti, terast, betooni.

Nendest lihtsatest tõdedest ei taha aru saada metsaraiete vastu või vähendamise nimel võitlevad kodanikud. Teiste hulgas Tartu ülikooli säästva metsanduse teadur Raul Rosenvald, kelle arvates raievanuse tõstmine ja raiemahu vähendamine on selgelt kliimasõbralikud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles