Raad palub linnapilti risustavad lehekotid ära koristada

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Biolagunevatesse kottidesse pakitud puulehed.
Biolagunevatesse kottidesse pakitud puulehed. Foto: Ants Liigus

Kuigi käes on juba jõulukuu keskpaik, näeb Pärnu linnavalitsuse teatel siin-seal tänavatel ikka veel äraviimist ootavaid lehekotte.

Samuti tuletatakse meelde, et biolagunevatesse kottidesse pakendatud haljastus- ja aiajäätmete tasuta äraveoks tuleb aiaomanikul AS Ragn-Sellsile sellest soovist ise kas telefoni või e-posti teel teada anda.

“Pärast tellimuse esitamist teatab Ragn-Sells päeva, millal vedu toimub. Kui jäätmevedajaga ühendust ei võeta, siis vedu ei toimu ja lehekotid jäävadki tänavale seisma,” selgitas linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann.

Kõnni- ja sõiduteede serva kuhjatud lehekotid takistavad teehooldust ja lumelükkamist ja on mõistagi koledad vaadata.

Peale roheliste biolagunevate lehekottide, mida Ragn-Sells tellimise peale ilma rahata ära veab, on aiapidajad mitmel pool tõstnud tänava serva mustad kilekotid, kus tõenäoliselt on samuti puulehed sees. Need kotid ei ole biolagunevad ja neid Ragn-Sells minema ei vii.

Linnavalitsus palub kinnistuomanikel needki lehekotid teede-tänavate äärest koristada.

Aiajäätmeid saab aasta ringi viia OÜ Paikre prügila kompostimisplatsile, kuid tegemist on tasulise teenusega. “Kõige keskkonnasõbralikum ja odavam on aia- ja haljastusjäätmeid oma aias ise kompostida,” soovitas Villmann.

Metsa alla, parki või muule avalikule haljasalale ei tohi aiajäätmeid viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles