Õpetajad jäädvustasid oma laululapsed videolindile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Näitlejad Sten ja Liis Karpov ja kaheksa-aastane Eliise Mengel veetsid koos toreda päeva laulu “Tähtsad asjad” ­võtetel.
Näitlejad Sten ja Liis Karpov ja kaheksa-aastane Eliise Mengel veetsid koos toreda päeva laulu “Tähtsad asjad” ­võtetel. Foto: Reimo Kleius

Pärnu kunstide koolis tegutseval tuntud kohalikul lauluõpetajal Margrit Kitsel on juba tavaks võtta oma laulustuudio lastega aeg-ajalt ette mõni põnev ja uudne ülesanne. Mullu kevadel kanti Endla teatri suurel laval koos Laine Mägi tantsukooli ja linna tublide koolinoortest solistidega ette muusikal “Vingeim vaatemäng”. Tänavu jättis laululastele uutmoodi elamuse oma õpetaja kirjutatud lauludele loodud muusikavideotes näitlemine.

Kokku on nüüdseks valminud kolm videot, üks neist tänavu suvel, kaks aga jõuavad avalikkuse ette Kitse järjekordse omaloomingulise lauliku esitlusega homme Pärnu Apollo kinos.

Juhtus nii, et tuntud rahvatantsuõpetaja, tantsude looja ning üleriigilistelgi tantsupidudel liigijuht olnud Ulla Helin-Mengel on ühtlasi Kitse laulustuudio liikumisjuht.

“Kõik algas sellest, et palusin Margritil kirjutada mulle konkursile tantsupeotantsu loomiseks muusika, üks vahva lastelaul. Ja siis ta ütles kohe: kui see laul ei pääsegi tantsupeole, oleks tore, kui sellele tuleks vähemalt muusikavideo,” rääkis Helin-Mengel, kes on kõigi kolme muusikavideo stsenaariumi autor ja lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles