Linn pani ranna toitlustusalad enampakkumisele (2)

Pärnu Postimees
Copy
Järgmisel suvel läbib Pärnu rannapromenaad uuenduskuuri, mille käigus lisandub kavakohaselt uusi toidukohti.
Järgmisel suvel läbib Pärnu rannapromenaad uuenduskuuri, mille käigus lisandub kavakohaselt uusi toidukohti. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn kuulutas välja enampakkumise, leidmaks randa rentnikud, kes hakkaksid seal pakkuma kvaliteetset toitlustust.

Kolm platsi, mis antakse kümneks aastaks hooajalise kaubanduse tarbeks kasutusse, asuvad rannapromenaadi ääres: Side ja Kuuse tänava pikendusel ning Kuuse 8.

Side ja Kuuse tänava otstes paiknevad tualettidega müügikioskid lammutatakse tuleval aastal rannapromenaadi rekonstrueerimise käigus ja enampakkumise võitnud üürnikud saavad asemele püstitada oma kohviku või restorani. Mõlemal alal on ette nähtud kuni kaks toitlustuse müügipunkti.

Pakutavatest maa-aladest suurimale, Kuuse 8 paiknevale 3758ruutmeetrisele tühjale alale saab tulevane üürnik panna püsti kuni kolm müügikohta. Platsi sihtotstarve lubab ettevõtjal tegelda nii toitlustuse kui jäätisemüügiga, samuti pakkuda meelelahutust.

Kõik kolm maa-ala antakse kasutusse 15. maist 15. septembrini 2030. aasta suveni.

Pärnu linna ettevõtluse peaspetsialisti Argo Mättase sõnutsi sõlmib Pärnu linn hooajalised kauplemislepingud tavaliselt kolmeks kuni viieks aastaks. “Mainitud kolme ranna-ala puhul teeb linn suure erandi,” ütles Mättas, lisades, et kümme aastat on piisavalt pikk aeg, motiveerimaks ettevõtjaid rajatavasse söögikohta panustama.

Tahame Pärnu randa saada juurde toitlustusettevõtjaid, kes suudavad pakkuda väga heal tasemel toidukultuuri ühes kõige sinna juurde kuuluvaga.

Argo Mättas

Renditavale maa-alale püstitatav hoone või hooned peavad arhitektuurselt ja visuaalselt sobima promenaadiga ning moodustama sellega ühtse terviku.

“Linna nägemus on, et ranna uued söögikohad tegutsevad konteineris. Konteinerid saab kerge vaevaga plaažile tuua ja kümne aasta pärast ära viia ning neid on lihtne keskkonda sobitada,” selgitas Mättas ja lisas, et enampakkumise võitjad selguvad aprillis.

Ettevõtluse peaspetsialist rõhutas, et enampakkumise lõpliku paremusjärjestuse kujunemisel mängib olulist rolli pakkumise kontseptsioon.

“Tahame Pärnu randa saada juurde toitlustusettevõtjaid, kes suudavad pakkuda väga heal tasemel toidukultuuri ühes kõige sinna juurde kuuluvaga. Pool Pärnu rannapromenaadist teeb järgmiseks suveks läbi värskenduskuuri ja ühes promenaadi uuenemisega peavad paranema rannas pakutavad teenused,” avas Mättas kaarte.

Pakkumisi saab esitada 25. jaanuarini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles