Pea iga kümnes testitu on nakatunud, lisandus uus kolle

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Kauplustes tasub käia maskiga, teha oste pikemaks ajaks ette ja vältida rahvarohkeid tipptunde.
Kauplustes tasub käia maskiga, teha oste pikemaks ajaks ette ja vältida rahvarohkeid tipptunde. Foto: Urmas Luik

Möödunud ööpäeval analüüsiti Pärnumaal 257 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 28 ehk 10,9 protsenti kõikidest testidest.

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib üle 1116 Pärnumaa inimest, kellest 192 on nakatunud. Suurem osa  koroonapositiivsetest on nakkuse saanud töökoha kaudu. Möödunud neljapäeval oli meie maakonnas 103 nakatunut.

Pärnumaal on viis nakkuskollet. Spordiklubi- ja kolmele töökohakoldele on lisandunud seitsme nakatunuga kolle Pärnus asuvas ettevõttes.

Sel nädalal Pärnu ühisgümnaasiumi koolipere neljale nakatunule eile uusi juhtumeid ei lisandunud.Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkam loodab, et kõik nakatunutega kokkupuutunud õpilased ja õpetajad jõuavad peagi perearsti suunamisega testima ja lähikontaktsed ning sümptomitega inimesed püsivad kodus.

Pärnu ühisgümnaasiumi direktor Anneli Rabbi ütles eile, et koolimajas sel nädalal kedagi pole, sest nii õpilased kui õpetajad on distantsõppel ning kogu vajaliku info edastab neile terviseamet.

Pärnu haiglas on ravil kaheksa COVID-19-haiget, kellest ükski ei vaja juhitavat hingamist ega intensiivravi. Üks patsient sai koju ja üks koroonasse haigestunu lisandus. Noorim siinse haigla koroonapatsient on 55- ja vanim 87aastane.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 229.

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 6116 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 733 ehk 12 protsenti testidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 393 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 193, Pärnumaale 28 ja Tartumaale 21 nakatunut. 

Eesti haiglates on 321 koroonaviirusega nakatunut, neist 16 juhitaval hingamisel. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on riigis 491,88.

Ööpäevaga suri neli COVID-19-diagnoosiga inimest vanuses 67–94 aastat. Kokku on Eestis surnud 164 koroonaviirusega nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles