Linn püüab pärast luhtunud hanget suusarajale lume tootmisega ise hakkama saada

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Vahepealsed miinuskraadid on möödanik ja nüüd pole teada, millal Raeküla terviserada hakkab katma lumelinik.
Vahepealsed miinuskraadid on möödanik ja nüüd pole teada, millal Raeküla terviserada hakkab katma lumelinik. Foto: Urmas Luik

Linnavõimu püüd leida suvepealinna Raeküla–Reiu suusaraja hooldaja läks lörri, sest ainsa hankel osalenu pakkumine osutus omavalitsuse teatel liiga kalliks. Nüüd plaanib linn esiti oma asutuste toel lume tootmise ja raja hooldamisega hakkama saada.

Samal ajal kui Jõulumäel, kus kasutati ära vahepealseid külmakraade, saab juba 12. detsembrist suusatada, paistab Pärnu raja haldamise ümber parajalt segadust.

Pakkumise esitanud Raio Piir­oja jutu järgi teatati talle esiti hankevõidust, kuid mõni päev hiljem mõeldi ümber. Pärnu linnavalitsus vaidles sellele vastu. Hanke korraldanud Pärnu spordikooli direktorile Tiit Aasmale tuli aga üllatusena, et linnaasutus peab ise lund tootma hakkama.

Pakkumised tuli esitada 9. detsembriks. Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmann nentis, et hange ebaõnnestus, kuna ­ainus pakkumine ei vastanud tingimustele ja ületas linna rahalisi võimalusi. Täpsustavale küsimusele, mille poolest pakkumine ei vastanud nõuetele, vastas ta, et “põhiline mittevastavus oligi maksumus, mis oli pea kolmandiku võrra ­kõrgem, kui olime arvestanud”.

Linna pressiesindaja avaldas, et kohe, kui ilmaolud lubavad, hakkavad ajutiselt tehislund tootma hoopis Pärnu spordikooli töötajad.

Mainitud ainsa pakkumise ­tegi Piiroja ettevõte OÜ Piiroja Invest. “Jaa, osalesin,” kinnitas Piir­oja. “Võitsin ka. Mulle helistati, et võitsin hanke, ja pidime lepingu sõlmima. Siis tuli nädalavahetus vahele ja nüüd on, nagu on.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles